Nevýhody robotickej kosačky

Pozrieme sa aké nevýhody má robotická kosačka

robotická kosačka

Nevýhody robotických kosačiek na trávu

Sú drahé


Ak máte vo svojom zozname želaní robotickú kosačku, pripravte sa na výdavky od 1 200 €.  Cenovka zvyčajne vypovedá o veľkosti trávnika, ktorý môže pokryť – takže pred kúpou si zmerajte trávnik a zamerajte sa na robotickú kosačku, ktorá je navrhnutá pre trávnik, ktorý je väčší približne dvojnásobne. 

Ale ak naozaj nemáte radi kosenie trávnika, možno cena za pohodlie stojí za to. 

Môžu byť ukradnuté


Aj keď môžu vážiť od 6 do 15 kg, robotické kosačky na trávu sú prenosné stroje, ktoré niekto určite môže zdvihnúť z vášho trávnika a odniesť. 

Majú rôzne funkcie zabezpečenia proti krádeži, ako je vyžadovanie hesla na prevádzku, alarmy proti krádeži a sledovanie GPS, takže vždy viete, kde sa nachádzajú. Odporúčame ju prevádzkovať na bezpečne oplotenom dvore.

Stále budete musieť hrabať alebo čistiť trávnik


Robotické kosačky na trávu majú senzory, ktoré im umožňujú navigovať cez veľké prekážky vo vašom dvore, ako sú stromy alebo tyče na bielizeň. Ale ak máte na dvore veľa listov či vetvičiek, budete ich musieť najskôr zhrabať, než robota pustíte, aby ste zabezpečili efektívnu prevádzku. A ak sa vám povaľujú na dvore hračky, budete musieť upratať aj tie. 

Robotické kosačky na trávu nemajú pripevnené vrecia, takže za sebou zanechajú pokosenú trávu. Pokiaľ však zvolíte správny model, tomuto sa vyhnete.

Žiadne úhľadné línie ako od kosačky


Robotické kosačky na trávu pracujú náhodne, takže nezískate tie úhľadné, uspokojivé línie, ktoré si tradične spájame s čerstvo pokosenou trávou.