Výhody robotickej kosačky

Pozrieme sa aké výhody má robotická kosačka

výhody robotickej kosačky

Výhody robotických kosačiek na trávu

Už nebudete musieť kosiť

Ak je hádka o tom, kto je na rade kosiť trávnik, odpoveďou môže byť robotická kosačka. Pohodlie robota, ktorý doslova kosí vašu trávu za vás, je dokonalým „profíkom“. 

Robotické kosačky na trávu vyžadujú trochu nastavovania a prvý týždeň ich budete musieť sledovať, aby ste sa uistili, že správne fungujú na vašom trávniku.

Ale inak si s tým nebudete musieť robiť starosti a hoci existujú rôzne faktory, ktoré ovplyvňujú výkon, väčšina modelov, je účinná pri vykonávaní úlohy kosenia.

Sú tiché a nenáročné na údržbu


Kosenie trávnika je tradične dosť hlučná záležitosť, ale nie s touto novou technológiou. 

Pokiaľ nie ste veľmi blízko robotickej kosačky, je nepravdepodobné, že by vás hluk vyrušoval.

Robotické kosačky nemajú tendenciu byť hlasnejšie ako okolo 60–70 dB, čo je hlasitosť normálnej až hlasnej konverzácie.

Robotické kosačky sú tiež pomerne nenáročné na údržbu – svoj stroj budete musieť udržiavať relatívne čistý a z času na čas mu poskytnúť servis (napríklad výmena nožov a výmena batérie po niekoľkých rokoch), ale väčšinou ich môžete nechať automaticky pracovať. 

Keďže sú elektrické a používajú akumulátory, sú pohodlnejšie  ako benzínová kosačka, pre ktorú musíte kupovať a skladovať palivo – ale podobne ako iné batériové stroje, stále potrebujú nabíjanie a budú potrebovať náhradné batérie.

Môžete ich ovládať pomocou smartfónu


Väčšina modelov robotických kosačiek má aplikácie, ktoré vám umožňujú ovládať a plánovať kosenie zo smartfónu.

Môžete nastaviť automatické úlohy pre konkrétne zóny na trávniku, ktoré určujú, kedy a ako kosiť, zatiaľ čo vy sa môžete venovať iným činnostiam.

Ich používanie je bezpečné


Pomyslenie na bezduchý žací stroj, ktorý vypustíte na trávnik v blízkosti domácich zvierat, detí alebo drahých rastlín, znie trochu desivo. 

Ale robotické kosačky na trávu majú množstvo zabudovaných bezpečnostných prvkov, ako sú napríklad nože, ktoré sa automaticky zastavia, keď sa kosačka zdvihne, čo znamená, že ich používanie je bezpečné, ak sa dodržiavajú pokyny.